Det är skillnad på läder och läderär en serie artiklar för att visa att det faktiskt finns just skillnad på olika lädersorter. Allt är inte guld som glimmar och det kommer du att lära dig om du följer serien de närmaste veckorna. Vi fortsätter med skillnaden på vegetabilgarvat och kromgarvat läder.

 

Kromgarvat läder
Upp till 90% av allt läder som tillverkas idag är kromgarvat. Bland annat kläder, möbler, skor, väskor och bälten. Kromgavningen är något billigare och framförallt gör kromet att själva garvningen går väldigt snabbt. På köpet får du dessutom ett livlöst läder och en kemikalie som kan vara både allergi- och cancerframkallande.

 

 Vegetabilgarvat läder

Vegetabilgarvningens metoder har mer än 7 000 år på nacken. Det framställs på ett naturligt och miljövänligt sätt med bland annat barkextrakt. Ett vegetabilgarvat läder är fullt av liv och blir bara bättre med åren om de sköts på ett bra sätt.


Du märker skillnaden!

På så små produkter som djurtillbehör är prisskillnaden försumbar men om du tar ställning mot de giftiga kemikalierna gör du dig själv, ditt husdjur och naturen en stor tjänst. Med det vegetabilgarvade lädret får du, om det sköts korrekt, ett koppel, halsband eller sele som håller i många år och blir bara mjukare och får mer karaktär med åren. Leta efter märkningen av Limex produkter så är du garanterad en miljövänlig produkt.